Bli med på reisen med å levere verdensledende NASAMS luftvern som Teknisk Prosjektleder!

Prosjektleder / Teknisk Prosjektleder

Er du en person med business-teft, gjennomføringsevne, drivkraft, har lidenskap for å få løse utfordrende oppgaver? Da kan dette være rollen for deg!


Kongsberg Defence and Aerospace er inne i en periode med sterk vekst innenfor luftverns -programmet NASAMS, Costal Defence og Radarprogrammene. Vi ønsker å styrke vår organisasjon med en Prosjektleder som har bakgrunn / forståelse innen elektro/elektromekanikk. I din rolle som prosjektleder hos oss vil du lede prosjekter og anskaffelser av verdensledende systemer i en av Norges råeste og mest avanserte produksjonsfasiliteter.

Stillingen innebærer total-ansvar for gjennomføring og leveranse av produkter til kunde, samt gjennomføring av delprosjekt med anskaffelser til vår produksjon innenfor programområdet NASAMS og Radar.
Stillingen innehar stor grad av selvstendighet og fleksibilitet og har en bred kontaktflate fra oppfølging av leverandører til intern fremdrift og kundekontakt. Du vil være sentral i vår gjennomføring av store leveranse-prosjekter og jobbe tett sammen med et svært kompetent teknisk team. Derfor søker vi deg som trives med utfordringer, høyt tempo, har stor gjennomføringsevne, arbeidskapasitet, har interesse og engasjement for prosjektledelse, og vil sørge for leveranser av verdensledende luftverns- og radar-systemer med rett kvalitet til rett tid!

Dette vil du gjøre hos oss:

 • Ansvar for planlegning og gjennomføring av egne prosjekter fra A til Å, på tid, kvalitet og kostnad.
 • Del-prosjektledelse i store prosjekter for en portefølje leverandører av komplekse mekaniske / elektromekaniske systemer på tid, kvalitet og kostnad.
 • Være teknisk kontaktpunkt mellom kunde og leverandører.
 • Håndtere og følge opp endringer fra kunde.
 • Utarbeide budsjett og kalkyler i prosjekter og delta i tilbudsarbeid.
 • Delta i utarbeidelse av kontrakt og forhandlinger med kunder og leverandører.
 • Økonomi og statusrapportering.
 • Følge opp og utvikle våre leverandører av elektronikk, elektromekanikk og kabler.

Ønskede kvalifikasjoner og egenskaper:

 • Bachelor eller Master innenfor mekaniske / elektromekaniske fag / automasjon / relevant fagområde. Gjerne med fagbrev i tillegg/produksjons-teknisk erfaring.
 • Erfaring som jobbpakkeleder / prosjektleder er en fordel.
 • Innehar kommersiell / business forståelse.
 • God forståelse for økonomi og produksjonsvirksomhet
 • Har forståelse for tekniske krav for mekanikk / elektromekanikk og kabler. Fordel med kjennskap til IPC 610 / 620 standarder, men ikke et krav.
 • Har høy integritet og sterk ansvarsfølelse
 • Kunde- og kvalitetsorientert.

Du er mål-fokusert og tar på egenhånd initiativ til å få ting til å skje og tar ansvaret for resultatet. Gode mellommenneskelige, samarbeids- og kommunikasjons-evner er viktig, samt et stramt fokus på løsning og leveranse til rett tid. Du har teknisk interesse, uredd, er positiv, nysgjerrig og liker høyt tempo.

Reiseaktivitet i Norge og utland må påberegnes.

Vi ønsker å utvikle våre ansatte både faglig og personlig. I KONGSBERG får du muligheten til å jobbe med produkter i verdensklasse i et høyteknologisk miljø med engasjerte og positive kolleger. Vi har konkurransedyktige betingelser, pensjons- og forsikringsordninger, samt et fordelaktig aksjeprogram for deg som er ansatt. KONGSBERG tilbyr også treningssenter, innovasjons lab, firmahytter, rabatterte billetter til kultur- og sportsarrangementer, samt et eget fritidsprogram for unge medarbeidere.

Aerostructures & MRO er en divisjon i Kongsberg Defence & Aerospace. Divisjonen driver teknologisk ledende produksjon av avanserte mekaniske, elektromekaniske og komposittprodukter med meget høye kvalitetskrav til forsvars- og aerospacekunder. Hovedvirksomheten i divisjonen er leveranse av produkter til F35 jagerfly og produkter til KONGSBERG utviklede systemer innenfor sivil og forsvars-sektoren, deriblant leveranser til NASAMS luftvernsystemer samt leveranse av radarsystemer.
Her kan du lese mer om NASAMS: https://protect.kongsberg.com/artikkel_norsk-luftvern-beskytter-og-redder-liv/

Kandidater som søker på stillingen vil i forbindelse med rekrutteringsprosessen bli gjenstand for bakgrunnssjekk og vurdering av denne vil bli lagt til grunn ved valg av kandidat. For å være aktuell kandidat til stillingen må du kunne sikkerhetsklareres og autoriseres, jfr. Sikkerhetsloven.

Søknader behandles fortløpende.

For ytterligere informasjon kontakt Erik Eliassen, Director Programs, tlf: 976 82 902, og eller Ivar Hansen, Project Manager, tlf: 930 57 376.