Skip to main content

Kom og bli med oss å utvikle teknologien neste generasjons softwareløsninger!

Utvikler & analytiker - Business Intelligence (BI)

Visste du at Kongsberg Gruppen har et av Norges største Inhouse Softwarehus?

Vi i KONGSBERG IT er stolte av å jobbe i selskapet og vil at flere skal forstå hvor gøy vi har det!

Avdelingen «IT Service Delivery» og Team «BI & Analytics» har som ansvar å utvikle og vedlikeholde støttesystemer for forretningsprosesser i KONGSBERG. For å møte den økende arbeidsmengden for prosjekt og daglig operasjon, trenger vi nå en dreven og engasjert utvikler & analytiker innen Buisness Intelligence.

Kongsberg IT skal supportere og bistå alle områdene i Kongsberg Gruppen, så hos oss vil du komme bort i mye spennende teknologi. I stillingen vil du jobbe med relasjonsdatabaser, utvikling og drift av datavarehuskonsepter og løsninger. Prosjektene man deltar i varierer i størrelse og karakter, men de har alle samme fokus – å gi nødvendig støtte til våre kunder i krevende situasjoner.

Arbeidsoppgaver:

Du vil få ansvar for å forvalte, utvikle, konfigurere og sikre at det er korrekt og oppdaterte data i datavarehuset. Innhente innspill i møter med kravstillere i forhold til design av løsningen, samt jobbe aktivt sammen med forretningen med å utvikle og forvalte BI løsningene. Du vil jobbe med å utforme og forbedre rapporter i Qlik Sense, og delta aktivt i oppbygningen og videreutviklingen med å utvide datavarehusplattformen vår. Videre vil du få ansvar for opplæring av nye og eksisterende brukere i IT-verktøy benyttet i forbindelse med BI løsningene.

Kvalifikasjoner og erfaring:

Vi ser for oss at du har minimum 3 års teknisk erfaring med relasjonsdatabaser, og utvikling og drift av datavarehuskonsepter og løsninger.

Det er ønskelig at du har høyere relevant utdanning på universitets- eller høyskolenivå, men erfaring kan kompensere for manglende utdannelse.

Erfaring med en eller flere av disse teknologiene er et pluss:

 • Business Intelligence Development
 • Report developer
 • Microsoft SQL Server
  • DevOps
  • Qlik Sense – BI analytics tool
  • Produksjonsprosesser og verktøy (for eksempel ERP-systemer)

Personlige egenskaper:

Du har gode analytiske evner og ferdigheter, er positiv, robust, tolerant og samarbeidsvillig.

Jobber selvstendig, profesjonelt og er fokusert på kvalitet. Du setter krav og forventninger fra forretningen og liker å tilegne deg mest mulig forretningsforståelse.

Du er komfortabel med å jobbe i et krevende, utfordrende, variert og internasjonalt miljø, og du har en god språklig formuleringsevne og behersker engelsk både skriftlig og muntlig

Hva kan vi tilby deg ?

 • Spennende utfordringer i et høyteknologisk internasjonalt miljø
 • Gode karriere- og utviklingsmuligheter
 • Et godt sosialt og faglig miljø
 • Gode pensjons- og forsikringsordninger
 • Velferdsordning med blant annet treningssenter, hytteutleie og mye mer
 • Hybrid kontorløsning med fleksible ordninger for en god balanse mellom jobb og fritid

 

Vi behandler søknader fortløpende, så ikke vent med å søke!

Du som søker på stillingen vil i forbindelse med rekrutteringsprosessen bli gjenstand for bakgrunnssjekk og vurdering av denne vil bli lagt til grunn ved valg av kandidat. For å være aktuell til stillingen må du kunne sikkerhetsklareres og autoriseres, jfr. Sikkerhetsloven.

Har du spørsmål kan du kontakte Jens-Erik Kallanger i Modis på tlf +47 90579174 eller på mail: jens-erik.kallanger@modis.no

Vårt selskap er ingen døgnflue, vi har eksistert i 200 år og satser for fullt inn i fremtiden. En av våre styrker er at vi utvikler og tilpasser oss. Med vekst og utvikling blir det aldri kjedelig, og vi møter stadig krevende og kompliserte oppgaver som krever stor innsats og fokus. Videreutvikling og kompetanseheving er ikke bare fine ord, hos oss tar vi dette på fullt alvor. Mye faglig påfyll gis og det forventes at alle har lyst til å være med på de teknologiske endringene vi står overfor. Vi skal vokse både nasjonalt og globalt, og bli ledende innenfor våre fagområder.

I KONGSBERG IT vil du sammen med 180 kollegaer bistå alle forretningsområdene i konsernet, og få jobbe med varierte teknologiske utfordringer. Du er klar til å bli med på dette, ikke sant?

Du kan lese mer om Kongsberg IT her: https://www.kongsberg.com/no/careers/kongsberg-it/

Kongsberg by har mye å tilby, les mer her om du er interessert: https://www.kongsberg.no/