Skip to main content

Space Electronics

Test og tuning av elektronikk til space (KSE 08/20)

Space & Surveillance er en divisjon i Kongsberg Defence & Aerospace AS. Den leverer et bredt spekter av systemer og elektronikk til bæreraketter og romfartøyer, samt bakkestasjoner og tjenester knyttet til bearbeidelse av satellittdata til rom- og maritime overvåkingskunder i mer enn 40 land. Divisjonen har 500 ansatte og er Skandinavias største innen romsegmentet.

Space Electronics (Norspace) utvikler og produserer elektronikk til satellitter. Vi holder til i vakre og flotte Horten i Vestfold. Vi er over 130 stolte, entusiastiske og flinke medarbeidere, og vi ønsker oss flere på laget. Synes du det er spennende å jobbe med utfordrende ting? Her hos oss lager vi hardware til bruk på satellitter. Det krever at vi må lære noe nytt hele tiden. Om du liker utfordringer og i tillegg liker å lære bort, da kan vi være rette sted for deg. Om du blir begeistret og glad når du løser noe skikkelig utfordrende sammen med andre, da passer du veldig godt hos oss.

I hovedsak bygger vi analog signalprosesserings elektronikk: - frekvensomforming, - kanaloppdeling og filtering, -frekvensgenerering, samt utstyr for kontroll ("fjernstyring") av satellitten i bane, - kommando mottakere og telemetri sendere. Disse produktene inkluderer RF byggeblokker som SAW-filtere, mikrobølge-filtere, lokal oscillatorer, mixere, forsterkere, svitsje matriser, og andre RF kretser. Vi har state-of-the-art innenfor måleinstrumenter og designverktøy, og et betydelig test miljø.

Nå har vi vunnet flere kontrakter, og må utvide vår test gruppe, og vi trenger derfor fire nye kolleger med interesse for måleteknikk, test og verifikasjon av hardware

Arbeidsoppgaver

  • Test av moduler og uniter
  • Tuning på alle nivåer
  • Utarbeide rapporter med testresultater

Krav til kompetanse

  • BSc elektronikk eller tilsvarende, eller
  • Radioamatør med fagbrev innen elektronikk 
  • Kunnskap og interesse for måleteknikk
  • Kunnskap om RF

Personlige egenskaper

  • Du må være en typisk gjennomfører
  • Ha gode samarbeids- og kommunikasjonsevner
  • Være metodisk og systematisk

Som ansatt i Kongsberg Defence & Aerospace AS får du først og fremst mange flinke kolleger. Vi har konkurransedyktig vilkår og gode forsikringsordninger. Ved oppstart får du en faglig veileder (fadder/mentor) og opplæringsprogram. 

Vi holder til i kystbyen Horten, midt i hjertet av Vestfold. I Horten er vi stolte av å tilby flotte omgivelser med rikt kulturliv og gode oppvekstsvilkår. Se videosnutt fra Horten https://vimeo.com/139789537