Skip to main content

Knekk koder og trygg fremtiden!

Softwareutvikler

Om våre Softwareutviklere utgjør en forskjell? Det kan du trygt si.
Opp gjennom historien har kodeknekkere spilt avgjørende roller innen forsvar og beredskap. Som kodeknekker i Kongsberg Defence & Aerospace (Kongsberg Gruppen) får du bidra i utviklingen av noen av de mest avanserte Software-systemene som finnes. Hos oss får du være med å utvikle løsninger som gjør verden tryggere.

Vi leter etter deg som nylig har avsluttet studiene eller deg som har noe erfaring fra Softwareutvikling, og som har et ønske om å bli en del av et av Norges største Softwaremiljø. Hos oss i divisjon Land Systems vil du inngå i et team bestående av en sosial og dyktig gjeng med kodeknekkere som deg selv.

Vi har et tett samarbeid mellom systemarkitekter, SW-arkitekter og SW-utviklere. Software-avdelingen vår har stort fokus på et godt og trygt arbeidsmiljø. Med høy kompetanse innen programmering, kybernetikk og robotikk driver vi produktutvikling i et tverrfaglig miljø.

Les mer om våre kodeknekkere her

Ønskede kvalifikasjoner og egenskaper

 • Du har Bachelor- eller Mastergrad innen datateknikk eller annen relevant utdanning
 • Liker å dele egen kunnskap
 • Praktisk forståelse, kreativitet, engasjement og har evne til godt lagspill
 • Gode kommunikasjonsevner på norsk og engelsk

Eksempler på arbeidsoppgaver
Har du erfaring eller ønsker å bygge opp kompetanse innenfor noen av områdene under? Da vil vi høre fra deg. Utviklerteamet vårt har høy kompetanse og er klare til å støtte deg på veien:

 • Sensorer (lyd, video, termisk, posisjonering), sensor- og video fusion, embedded systems, drivere, BSP, reguleringsteknikk, robotikk
 • Integrasjoner, kart, kompresjon, kryptering, nettverk, signalbehandling, software safety og security, våpensystemer, kommunikasjonsprodukter
 • Bildebehandling, syntetisk testmiljø, kunstig intelligens

Vi bruker en rekke verktøy, språk og metoder i vårt arbeid. Det er positivt om du har du kjennskap til noe av dette. Moderne C++ er vårt primære programmeringsspråk.

 • Agile utviklingsmetodikk, TDD
 • Visual Studio, C++/C/Python/C#, UML, Matlab
 • Windows, Linux, VxWorks
 • GIT, Jenkins, Cmake, Jira, Confluence, MagicDraw, Conan, Artifactory

Du vil jobbe med Softwareutvikling for produkter som krever ekstrem ytelse under ekstreme forhold. Teamet vårt driver utvikling i tverrfaglige prosjekter i samhandling med fagdisipliner som mekanikk, servo, elektronikk, system og test. Du vil delta i praktisk testing på hardware-lab, skytebane og i syntetisk miljø, samt få muligheten til å reise internasjonalt i forbindelse med installasjon, testing, verifikasjon og demonstrasjoner.

Arbeidssted: Kongsberg eller Asker

Vi kan tilby
Hos oss vil du møte et inkluderende, sammensveiset og uformelt arbeidsmiljø. Vi har konkurransedyktige betingelser, pensjons- og forsikringsordninger, samt et fordelaktig aksjeprogram for deg som er ansatt. Du får god oppfølging av din fadder og individuell opplæring. Videre legger vi til rette for kontinuerlig utvikling, både faglig og personlig, gjennom utfordringer i hverdagen, kurs og mulighet for videreutdanning. Vi har mye å tilby også utenfor arbeidstid, blant annet eget treningssenter, innovasjonslab, firmahytter, rabatterte billetter til flere kultur- og sportsarrangementer, i tillegg har vi et eget fritidsprogram for unge medarbeidere. I Land Systems har vi også mulighet for hjemmekontorløsning etter avtale, og flere sosiale arrangementer som brettspillkveld og hytteturer.

Om oss
Divisjon Land Systems utvikler og produserer det fjernstyrte våpenstyringssystemet PROTECTOR og avanserte kommunikasjonsprodukter som sikrer samband, med ekstreme krav til robusthet og ytelse. Softwareavdelingen er lokalisert i Kongsberg og Asker.

Søknader behandles fortløpende.

Kandidater som søker stillingen, vil i forbindelse med rekrutteringsprosessen bli gjenstand for bakgrunnssjekk og vurdering av denne vil bli lagt til grunn ved valg av kandidat.

For å være aktuell kandidat til stillingen må du også kunne sikkerhetsklareres og autoriseres jfr. Sikkerhetsloven.