Skip to main content

Knekk koder og trygg fremtiden!

Software Arkitekt

Om våre Softwareutviklere utgjør en forskjell? Det kan du trygt si.
Opp gjennom historien har kodeknekkere spilt avgjørende roller innen forsvar og beredskap. Som kodeknekker i Kongsberg Defence & Aerospace (Kongsberg Gruppen) får du bidra i utviklingen av noen av de mest avanserte software-systemene som finnes. Hos oss får du være med å utvikle løsninger som gjør verden tryggere.

Vi leter etter deg som er en erfaren SW-arkitekt med god kjennskap til C++, UML og modellbasert utvikling og som har gode evner til å kommunisere arkitekturen til resten av utviklingsmiljøet. Evnen til å abstrahere seg opp fra implementasjon til logisk modell er viktig.

Hos oss blir du en del av et av Norges største SW-miljøer, bestående av dyktige og fremoverlente kodeknekkere som deg selv. Vi har et tett samarbeid mellom systemarkitekter, SW-arkitekter og SW-utviklere. Som SW-arkitekt hos oss vil du bli gitt stor frihet til å eksperimentere med nye løsninger og verktøy.

Les mer om våre kodeknekkere her

Eksempler på arbeidsoppgaver
Du vil jobbe med design, utvikling og vedlikehold av SW-arkitektur og kode til våpenstyringssystemet PROTECTOR. Systemet har strenge krav til ytelse, pålitelighet og sikkerhet. Det er mange spennende og utfordrende oppgaver du kan være med å løse:

  • Analyse, design og utvikling av software for nye produkter – full stack
  • Endringer i systemoppførsel basert på kundebehov og R&D initiativ
  • Supportere markedsinitiativer med demo/prototype

SW-arkitektene hos oss jobber i Magic Draw for å definere komponenter, abstraksjoner og API-er, og genererer kode fra modellen. Utvikling av algoritmene i komponentene gjøres via testdrevet utvikling. Vi har sterkt fokus på å skrive testbar og simulerbar kode.

Ønskede kvalifikasjoner og egenskaper

  • Du har høyere utdanning innen teknologi (Software, informatikk, kybernetikk eller tilsvarende)
  • Interesse for modellbasert utvikling (UML) og erfaring med objekt orientert utvikling (moderne C++)
  • Evnen til å kommunisere og engasjere utviklingsteam rundt en software arkitektur
  • Omgjengelighet og evne til godt lagspill

Vi kan tilby
Hos oss vil du møte et inkluderende, sammensveiset og uformelt arbeidsmiljø. Vi har konkurransedyktige betingelser, pensjons- og forsikringsordninger, samt et fordelaktig aksjeprogram for deg som er ansatt. Du får god oppfølging av din fadder og individuell opplæring. Videre legger vi til rette for kontinuerlig utvikling, både faglig og personlig, gjennom utfordringer i hverdagen, kurs og mulighet for videreutdanning. Vi har mye å tilby også utenfor arbeidstid, blant annet eget treningssenter, innovasjonslab, firmahytter, rabatterte billetter til flere kultur- og sportsarrangementer, i tillegg har vi et eget fritidsprogram for unge medarbeidere. Hos oss i Land Systems har vi også flere sosiale arrangementer som brettspillkveld og hytteturer.

Om oss
Division Land Systems utvikler og produserer det fjernstyrte våpenstyringssystemet PROTECTOR og avanserte kommunikasjonsprodukter som sikrer samband, med ekstreme krav til robusthet og ytelse. Softwareavdelingene våre er lokalisert i Kongsberg og Asker.

Søknader behandles fortløpende.

Kandidater som søker stillingen, vil i forbindelse med rekrutteringsprosessen bli gjenstand for bakgrunnssjekk og vurdering av denne vil bli lagt til grunn ved valg av kandidat. 
For å være aktuell kandidat til stillingen må du også kunne sikkerhetsklareres og autoriseres jfr. Sikkerhetsloven.