Skip to main content

Ressursplanlegger (Customer Support Associate)

Som Customer Support Associate vil du være en del av våre daglige operasjoner fra Tromsø i form av oppfølging av kunder i forhold til drift, planlegging og rapportering, og vil være en viktig støttespiller for TNOC og Customer Support Manager. TNOC (Tromsø Network Operation Center) er en døgnbemannet driftsavdeling som overvåker nedlastning av satellittdata for våre kunder. 

 

Du vil være med på å videreutvikle KSAT sine operasjonssenter for satellittoperasjoner og bidra til å imøtekomme høye kvalitetskrav til drift. Vi ser etter deg som evner å tilegne seg ny kompetanse, som bidrar til godt samarbeide på tvers av avdelinger og som også må være hardtarbeidende, løsningsorienter og strukturert. 

Arbeidsoppgaver

  • Planlegging av eksisterende og kommende antenne belastning vha analyser utført i verktøyet STK (Systems Tool Kit)
  • Bidra til oppbygging av internt STK kompetansesenter, samt utføre STK analyser og støtte andre avdelinger ved behov
  • Intern og ekstern varsling og oppfølging av disse
  • Driftsrapportering – internt og eksternt
  • Ved behov, avlastning og bistand til Customer Support Manager bla som stand in ved fravær
  • Rapportering til Customer Support Manager  

Det er en fordel om du har erfaring med:

  • Verktøyet STK
  • Bruk av Excel og andre Microsoft-verktøy
  • Ressursplanlegging.
  • Teknisk forståelse 

Utdanning

Vi ser etter deg som har høyere teknisk utdanning.  Fortell oss hva du kan! 

Som Customer Support Associate i KSAT handler det om å gjøre våre kunder fornøyd - gjennom initiativ, god serviceinnstilling og løsnings-orientering. Interesse for teknologi og vilje til å sette seg inn i tekniske utfordringer er ønskelig. Våre kunder er internasjonale, noe som medfører en variert arbeidsdag i form av utfordringer, språk og kultur. Engelsk er vårt arbeidsspråk både muntlig og skriftlig. 

Du må ha et ønske om å ville utvikle både deg selv og KSAT og til tider tørre tenke utenfor boksen. Du må trives med høyt arbeidstempo, være i stand til å jobbe selvstendig, samtidig som du også jobber godt sammen med andre.  Vi skal ha høy kvalitet, så du er nøye, liker andre mennesker og bidrar til fellesskapet. 

Hos KSAT får du muligheten til å utvikle deg videre faglig. Du kommer til et miljø med høy kompetanse og et ønske om å levere verdensklasse. Vi tilbyr interessante og spennende oppgaver i et høyteknologisk miljø, samt gode velferdsordninger. 

KSAT legger vekt på å sikre mangfold i bedriften ved å ta hensyn til kjønn, alder og kulturell bakgrunn under rekrutteringen.

Alle som ansettes i KSAT må tilfredsstille kravene for norsk sikkerhetsklarering. 

Nærmere informasjon om stillingen kan fås ved henvendelse til: Edel Aune Edvartsen, Customer Support Manager. E-post: edel@ksat.no tlf 776 00 285