Skip to main content

Reservdelssäljare

Lockas du av att ha ett varierande arbete där du tillsammans med kunden utreder deras unika behov av reservdelar? Har du en bakgrund inom tekniskt arbete eller en tekniskt inriktad utbildning? Är du en driftig person som tycker om att ta egna initiativ och arbeta i ett högt tempo? Då kan tjänsten som Reservdelssäljare till vår Eftermarknadsavdelning vara något för dig!

Arbetsuppgifter

I rollen ingår du i ett team med säljare där främsta arbetsuppgiften är att tillsammans med den externa kunden utreda och ta fram reservdelar som möter deras specifika behov. Utifrån denna utredning i kombination med tidigare dokument i våra system och arkiv, exempelvis ritningar, skapar du offerter och handlägger reservdelsorder. Som Reservdelssäljare hos oss kommer du i kontakt med en bredd av propellerprodukter, vattenjetsystem, hydraulik och kontrollsystem.

Stor del av våra kunder består av ägare och operatörer till olika typer av fartyg i trafik, varav många har utrustning som varit i drift länge. För att kunna förstå och möta deras framtida behov strävar vi efter att arbeta proaktivt. Vi hoppas därför att du lockas av att på sikt resa ut till våra kunder för att bidra i det förebyggande arbetet.

Vi söker dig!

  • Teknisk utbildning och/eller skaffat dig motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Goda kunskaper i engelska, både tal och skrift
  • Förmåga att skapa och bibehålla goda relationer samt hög servicekänsla
  • God kommunikations- och samarbetsförmåga
  • Förmåga att hantera många frågor parallellt i ett högt tempo då vi har ett stort inflöde av kundförfrågningar

Meriterande

  • Läsa och förstå ritningar
  • Grundläggande förståelse inom mekanik, hydraulik och/eller elektronik
  • Erfarenhet av orderadministration, teknisk support eller innesäljare

Låter detta som en tjänst för dig? Sök snarast då vi genomför urval och intervjuer löpande, dock senast 2019-09-16.

Om oss:

Kongsberg Maritime är ett globalt teknologiskt företag som skapar innovativa och pålitliga lösningar för kunder inom den marina sektorn. Som en del av Kongsberg Gruppen har Kongsberg Maritime 7600 anställda placerade i 34 länder och levererat produkter till över 30.000 fartyg.

Kongsberg Maritime i Kristinehamn har funnits i över 170 år och 1937 började vi tillverka ställbara propellrar under namnet KAMEWA. Verksamheten omfattar säljstöd, utveckling, forskning, konstruktion och service av ställbara och fasta akterpropellrar, vattenjetsystem, POD-system samt kontrollsystem. Vi finns på den globala marina marknaden och där levererar vi produkter i världsklass.