Bli med på reisen med å levere verdensledende NASAMS luftvern som QA Engineer!

QA Engineer

Er du en person med stor drivkraft og lidenskap for produksjon og kvalitetssikring? Da er dette rollen for deg!

Vi er nå inne i en periode med sterk vekst innenfor luftvernsprogrammet NASAMS, Costal Defence og Radarprogrammene og trenger å styrke vår organisasjon. Hos oss vil du få jobbe med verdensledende systemer i en av Norges råeste og mest avanserte produksjonsfabrikk.
Stillingen innebærer ansvar for kvalitetssikring i prosjekter innenfor programområdet. Dette innebærer bl.a. leverandøroppfølging på innkjøpte deler, interne prosesser og milepælsaktiviteter helt frem til leveranse. Stillingen innehar en stor grad av selvstendighet og påvirkningsmulighet for hvordan vi driver kvalitetssikring. Det vil være stor variasjon i oppgaver med oppfølging og sikring av kvalitet i vår egen montasje og test fasilitet, samt oppfølging av vår leverandørkjede. Du vil hos oss jobbe tett sammen med et svært kompetent og fremoverlent teknisk team. Vi søker deg som vil bidra til leveranser av verdensledende luftvernsystemer med rett kvalitet til rett tid!

Dette vil du gjøre hos oss:

 • Være kvalitetsansvarlig i prosjekter og lede arbeidet med å effektivt sikre kravoppnåelse på leveranser fra våre Build-To-Print prosjekter.
 • Gjennomføre audit/revisjoner i egen montasje og hos leverandører.
 • Gjennomføre PRR (Production Readiness Review) og FAI (First Article Inspection).
 • Leverandøroppfølging.
 • Avvikshåndtering fra egen montasje og leverandører.
 • Være POC for QA ovenfor kunde.
 • Være med på å forme forbedring av våre prosesser og arbeidsmetoder innenfor QA faget.

Ønskede kvalifikasjoner og egenskaper:

 • Fagskole, Bachelor eller Master innenfor tekniske fag; mekaniske / elektromekaniske fag / relevant fagområde. Gjerne med fagbrev i tillegg/produksjons-teknisk erfaring. Relevant erfaring kan veie opp for manglende utdanning.
 • Stor interesse og forståelse av produksjonsvirksomhet
 • Noen års erfaring fra kvalitetsarbeid innenfor mekanikk / elektronikk / kabel / elektromekanisk / el lign produksjon er en fordel.
 • Ha kjennskap til kvalitetsverktøy, prosesser og kvalitetsstandarder.
 • Herunder fordel, men ikke et krav med erfaring/kjennskap til militære / sivile kvalitetsstandarder, f.eks. ISO9001, AS9100 og AQAP 2110, og/eller sertifisering som lead auditor (ISO 19011).

Du tar initiativ til å få ting til å skje og tar ansvaret for resultatet. Gode samarbeidsevner er viktig, samt fokus på kostnadseffektive løsninger og å jobbe selvstendig. Du har stor teknisk interesse, er positiv, nysgjerrig og liker høyt tempo.

Reiseaktivitet i Norge og utland må påberegnes.

Vi ønsker å utvikle våre ansatte både faglig og personlig. I KONGSBERG får du muligheten til å jobbe med produkter i verdensklasse i et høyteknologisk miljø med engasjerte og positive kolleger. Vi har konkurransedyktige betingelser, pensjons- og forsikringsordninger, samt et fordelaktig aksjeprogram for deg som er ansatt. KONGSBERG tilbyr også treningssenter, innovasjons lab, firmahytter, rabatterte billetter til kultur- og sportsarrangementer, samt et eget fritidsprogram for unge medarbeidere.

Aerostructures & MRO er en divisjon i Kongsberg Defence & Aerospace. Divisjonen driver teknologisk ledende produksjon av avanserte mekaniske, elektromekaniske og komposittprodukter med meget høye kvalitetskrav til forsvars- og aerospacekunder. Hovedvirksomheten i divisjonen er leveranse av produkter til F35 jagerfly og produkter til KONGSBERG utviklede systemer innenfor sivil og forsvars-sektoren, deriblant leveranser til NASAMS luftvernsystemer samt leveranse av radarsystemer.
Her kan du lese mer om NASAMS: https://protect.kongsberg.com/artikkel_norsk-luftvern-beskytter-og-redder-liv/

Kandidater som søker på stillingen vil i forbindelse med rekrutteringsprosessen bli gjenstand for bakgrunnssjekk og vurdering av denne vil bli lagt til grunn ved valg av kandidat. For å være aktuell kandidat til stillingen må du kunne sikkerhetsklareres og autoriseres, jfr. Sikkerhetsloven.

Søknader vil behandles fortløpende.

For ytterligere informasjon kontakt Joakim Solum, Sr. QA Lead, tlf: 952 49 722, og eller Erlend Barheim, Director Quality Assurance, tlf: 982 97 658.