Prosjektingeniør - Strukturell og termisk analyse

Vil du jobbe med avanserte strukturer innen Forsvar og Aerospace?

Vi forventer økt oppdragsmengde i Missiles & Space, avdeling Hardware Development (mekanikk), og har behov for økt kapasitet og kompetanse innenfor strukturell og termisk analyse. Som prosjektingeniør hos oss vil du anvende analytiske metoder for å utforske strukturelle og termiske egenskaper i våre missilprodukter.

Avhengig av kompetanse og interesse vil stillingen potensielt kunne inkludere flere av følgende arbeidsoppgaver:

 • Utføre analyser for å evaluere og optimalisere strukturell integritet på lastbærende strukturer, hovedsakelig ved hjelp av FEM
 • Utføre termiske analyser for å forstå hvordan varme genereres, overføres og avledes slik at elektroniske komponenter og andre viktige deler fungerer innenfor sine spesifikasjoner
 • Samarbeide tett med kollegaer innen flere fagfelt for å optimalisere design og identifisere potensielle forbedringer
 • Utføre analyser knyttet til fremstillingsmetoder som f.eks 3D-printing for å evaluere produktets endelige egenskaper
 • Produsere rapporter og presentasjoner som dokumenterer analysefunn og gir anbefalinger for videreutvikling
 • Bidra i utvikling og implementasjon av analysemetoder og verktøy


For å være en ideell kandidat for denne stillingen, bør du ha følgende kvalifikasjoner:

 • Mastergrad eller tilsvarende innen mekanikk, aerospace eller tilsvarende felt.
 • Erfaring i bruk av analyseverktøy basert på FEM (f.eks. Abaqus) og/eller CFD samt CAD.
 • Evnen til å arbeide selvstendig og i et tverrfaglig team
 • Analytisk legning
 • Gode kommunikasjonsevner, både skriftlig og muntlig
 • Både nyutdannede og erfarne oppfordres til å søke

Du får muligheten til å være en del av et høykompetent teknisk miljø i Kongsberg Teknologipark i avdelingen for mekanisk utvikling, og tilhøre et bredt fagmiljø bestående av 90 ingeniører innenfor mekanisk design, analyse og test. Du vil få muligheten til å jobbe med spennende produkter gjennom bruk av det siste innenfor utviklingsmetodikk og verktøy.

Vi kan tilby:
I KONGSBERG er vi opptatt av å utvikle våre medarbeidere både faglig og personlig. Dette kommer spesielt til syne med de arbeidsmuligheter som tilbys på tvers av bedriften. I KONGSBERG får du muligheten til å jobbe med produkter i verdensklasse i et høyteknologisk miljø med engasjerte og positive kolleger. Vi har konkurransedyktige betingelser, pensjons- og forsikringsordninger, samt et fordelaktig aksjeprogram for deg som er ansatt. KONGSBERG tilbyr også treningssenter, innovasjons lab, firmahytter, rabatterte billetter til kultur- og sportsarrangementer, samt et eget fritidsprogram for unge medarbeidere.

Kandidater som søker på stillingen vil i forbindelse med rekrutteringsprosessen bli gjenstand for bakgrunnssjekk, og vurdering av denne vil bli lagt til grunn ved valg av kandidat. For å være aktuell kandidat til stillingen må du kunne sikkerhetsklareres og autoriseres, jfr. Sikkerhetsloven.

Missiles & Space er en divisjon i Kongsberg Defence & Aerospace med mer enn 1700 ansatte i både inn og utland. Vi har sterke fagmiljøer innenfor elektronikk, mekanikk og systemdesign, og vi utvikler, sammenstiller, tester og leverer produkter i verdensklasse. Vi leverer missiler for integrasjon på fartøy, kystartilleri, helikopter og kampfly. Vi leverer elektronikk og mekanismer til bæreraketter og til satellitter for anvendelse innenfor kommunikasjon, meteorologi, navigasjon, jordobservasjon og vitenskap; bakkestasjoner for nedlesing av satellittdata og systemer og tjenester til overvåking av havner og havområder.
Søknader behandles fortløpende så ikke nøl med å ta direkte kontakt med Ivar Hoelsæter (tlf: 92207449) om du har ytterligere spørsmål om stillingen - vi ser frem til å motta din søknad!