Skip to main content

Projektledare

Vill du arbeta i en roll där du får möjligheten att ta mycket självständigt ansvar och leda våra leveransprojekt av propellerprodukter? Är du duktig på att bygga relationer både internt och externt samt stimuleras av att hantera många frågeställningar parallellt från ett projekts början till slut? Har du en bakgrund, utbildning eller vilja att utvecklas i en kombinerad roll inom projektledning och teknik? Då kan detta vara en tjänst för dig!

Arbetsuppgifter:

Som Projektledare blir du en del av teamet inom Contract Management och är företagets ansikte utåt samt kundens närmsta kontakt i leverans av propellerprodukter. Du ansvarar för att alla aktiviteter från färdigt kontrakt till garantitidens slut genomförs på ett professionellt, flexibelt och kundfokuserat sätt samt efterföljer Kongsbergs kontraktsprocesser.

Vi söker dig som är driven, resultatfokuserad och vill arbeta i en roll där du är ansvarig för kontraktens lönsamhet, att vi levererar enligt överenskommelse och med en nöjd kund genom hela processen. Det innebär att du är i en central roll och tillsammans med våra nyckelfunktioner koordinerar aktiviteter så kunden får en leverans enligt förväntan i rätt tid, till rätt kostnad och med rätt kvalitet.

Rollen innebär att sätta sig in i hur våra propellerprodukter fungerar på övergripande nivå, vi ser det därför som en fördel att ha en teknisk bakgrund/utbildning, produktkunskap eller erfarenhet inom marinindustrin. Men det primära för oss är att hitta rätt person med ett driv att leda, koordinera och få projektet i mål, samt förmåga att snabbt lära sig och sätta sig in i arbetet.

Profil:

  • Bakgrund inom teknik och/eller projektledning
  • Du är resultat- och målinriktad, då rollen innebär resultatansvar med avseende på lönsamhet, leveransprecision och kundnöjdhet
  • Du drivs av att supporta och lösa problem
  • Du gillar att bygga relationer och arbeta i nära dialog med kunden samt interna funktioner
  • Du trivs med ett högt tempo där den ena dagen sällan är den andra lik.

Då koncernspråket är engelska och marknaden är internationell, förväntar vi oss att du har goda kunskaper i engelska, både i tal och i skrift. Resor samt relationsbyggande förekommer och är en naturlig del av arbetet.

Låter detta som en tjänst för dig? Sök snarast då vi genomför urval och intervjuer löpande, dock senast 2019-09-30.

Om oss:

Kongsberg Gruppens division Kongsberg Maritime är ett globalt teknologiskt företag som skapar innovativa och pålitliga lösningar för kunder inom den marina sektorn. Tillsammans är vi 7600 anställda placerade i 34 länder och har levererat produkter till över 30 000 fartyg. Kongsberg har stort engagemang i de globala målen för hållbar utveckling och för oss är haven och marina resurser viktiga. Därför fokuserar vi på hållbar energi, innovation och infrastruktur, i kombination med god utbildning, arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt. Vi tror även på att arbete med jämställdhet, inkludering samt globalt partnerskap är något som stärker oss som företag. 

Kongsberg Maritime i Kristinehamn har funnits i över 170 år och 1937 började vi tillverka ställbara fartygspropellrar under namnet KAMEWA. Vår verksamhet består av 250 anställda och omfattar säljstöd, utveckling, forskning, konstruktion och service av propellrar, vattenjetsystem, POD-system samt kontrollsystem. Vi finns på den globala marina marknaden och där levererar vi produkter i världsklass.