Skip to main content

Operativ Inköpare

Vi på Kongsberg Maritime i Kristinehamn söker nu en Operativ Inköpare till vår organisation Supply Chain. I rollen arbetar du med materialförsörjning till våra projekt inom nyförsäljning och upgrading samt till våra reservdelar. Vi söker dig som lockas av inköpsarbete och har en bakgrund inom området.

Som Operativ Inköpare blir du tilldelad ett antal leverantörer som du ansvarar och är kontaktperson för. Ditt huvudsakliga arbete består av att ta in offerter, säkerställa att våra inköpspriser ligger inom projektbudgeten, placera inköpsorder och leveransbevaka. I din roll ingår även att hantera uppkomna frågor gällande leveranserna, i syfte att säkerställa leverans i rätt tid och till rätt pris. Fakturahantering  förekommer också i tjänsten.

Teamet inom det operativa inköpet sitter tillsammans och avlastar samt stöttar varandra i det dagliga arbetet. Du har förutom dina kollegor i teamet ett nära samarbete med övriga inom Supply Chain, montage, kontrakt/projektledning och reservdelssäljare. I din roll som Operativ Inköpare är det viktigt att du bidrar till att bygga goda relationer både internt med kollegor inom företaget samt externt med våra leverantörer.

Vi söker dig!

Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning med inriktning mot logistik samt erfarenhet av verkstadsindustrin, logistik och inköpsarbete. Vi ser det även som positivt om du tidigare har arbetat i affärssystem.

Som person bör du vara duktig på att hantera många frågor parallellt samt bibehålla en god struktur och efterfölja företagets inköpsprocesser. Du är en lagspelare med god samarbetsförmåga och är duktig på att kommunicera både muntligt samt skriftligt på engelska. Du bör drivas av att lösa uppkomna problem på ett resultatinriktat sätt och har en egen initiativförmåga som driver arbetet framåt.

Låter detta som en tjänst för dig? Sök därför tjänsten snarast, men senast 2020-02-07. Vår ambition är att tillsätta tjänsten omgående, urval och intervjuer kan därför påbörjas under ansökningstiden.

I denna rekrytering arbetar vi med tester, vilket kan komma att skickas till dig om du går vidare i processen.

Om oss:

Kongsberg Maritime är ett globalt teknologiskt företag som skapar innovativa och pålitliga lösningar för kunder inom den marina sektorn. Tillsammans är vi 7600 anställda placerade i 34 länder och har levererat produkter till över 30 000 fartyg. Vi har funnits i Kristinehamn i 170 år och år 1937 började vi leverera fartygspropellrar under namnet KAMEWA. Vår verksamhet består av 260 anställda och omfattar sälj, utveckling, forskning, konstruktion och service av propellrar, vattenjet, POD-system samt kontrollsystem. Vi finns på den globala marina marknaden och där levererar vi produkter i världsklass.

Kongsberg har stort engagemang i de globala målen för hållbar utveckling och för oss är haven och marina resurser viktiga. Vi strävar därför efter att utveckla produkter som bidrar till att minska utsläpp och skador för liv under vatten. Som arbetsgivare är vårt mål att vara en arbetsplats fri från diskriminering och präglad av mångfald utifrån erfarenhet, perspektiv och bakgrund. Vi strävar efter att vara en arbetsplats där våra anställda trivs och vi är mycket positiva till om du vill utvecklas inom företaget.