Skip to main content

Har du lyst på en spennende og variert jobb innen produktforvaltning og koordinering av produktendringer?

Lifecycle Coordinator

Land Systems er en divisjon i Kongsberg Defence & Aerospace AS, ett av forretningsområdene i KONGSBERG GRUPPEN. Land Systems utvikler og produserer det fjernstyrte våpenstyringssystemet PROTECTOR og avanserte kommunikasjonsprodukter som sikrer samband med ekstreme krav til robusthet og ytelse. Divisjonens Product Management-avdeling er ansvarlig for styre utvikling og vedlikehold av divisjonens produktportefølje.

Vi har økende oppdragsmengde og behov for å styrke vår Product Management-avdeling med en Lifecycle Coordinator. Som Lifecycle Coordinator jobber du med å samle informasjon som er relevant for produktforvaltningen fra våre datasystemer og gjennom dialog med kolleger i mange avdelinger. Deretter strukturerer og analyserer du informasjonen og bestemmer i samarbeid med avdelingen hvilke tiltak som er nødvendige for å styre produktporteføljen i henhold til vedtatte produktplaner. Du vil også få ansvar for å koordinere vårt system for løpende produktendringer. Disse blir meldt inn fra underleverandører, produksjon o.l. og gjennomføres av teknisk personell i utviklingsavdelingen. 

Du vil få jobbe med spennende og varierte oppgaver, og mulighet til å være med på å definere din rolle innenfor Lifecycle Management. Du vil jobbe i tett samarbeid med kolleger i Product Management og andre avdelinger i Land Systems. Kommunikasjon med kolleger i alle deler av Land Systems er en viktig del av jobben.

 

Arbeidsoppgavene er varierte og består blant annet av:

 • Endringskoordinering
  - Registrere og følge opp endringsbehov i porteføljen
  - Samordne endringer med Product Managere, prosjekter og andre deler av organisasjonen
  - Lede mindre endringsprosjekter
 • Proaktivt Obsolescence Management
  - Overvåking av komponenters tilgjengelighet
  - Støtte de tekniske avdelingene ved løsing av komponentutfordringer og eventuelle Last Time Buys
  - Rapporter og møter. Presentasjon av status internt og til kunder
  - Obsolescence Risk analyser
 • Bidra til å videreutvikle Lifecycle Management i Land Systems og å styrke produktporteføljen
 • Samarbeid med marked og ettermarked, prosjektledere, teknisk personell, innkjøpsavdeling m.fl. i tillegg til egen avdeling

 

Ønskede kvalifikasjoner og egenskaper:

 • Utdannelse fra høgskole eller universitet, fortrinnsvis innenfor tekniske fag eller økonomi/administrasjon
 • Analytisk og strukturert, med evne til å både se helhet og sette seg inn i detaljer vedrørende produkt og system
 • Gode samarbeidsevner. Du må like å bli kjent med nye mennesker
 • Initiativrik, engasjert og selvgående, med evne til å ta beslutninger
 • Gode kommunikasjonsevner muntlig og skriftlig på norsk og engelsk
 • Erfaring innen produktforvaltning, Obsolescence Management, Lifecycle Management eller tilsvarende er en fordel

 

Vi tilbyr:

 • Spennende oppgaver innenfor produktforvaltning
 • Et godt arbeidsmiljø med mange faglig sterke og høyt motiverte kollegaer
 • Gode muligheter for faglig og karrieremessig utvikling i et internasjonalt selskap
 • God opplæring med fadderordning
 • Gode velferdsordninger med eget treningssenter, hytteutleie og mye mer
 • Gode pensjon- og forsikringsordninger

 

Arbeidssted er Kongsberg, men etter nærmere avtale kan noe av arbeidet gjøres ved vårt kontor i Asker. Søknader behandles fortløpende. 

Du som søker på stillingen vil i forbindelse med rekrutteringsprosessen bli gjenstand for bakgrunnssjekk og vurdering av denne vil bli lagt til grunn ved valg av kandidat. For å være aktuell til stillingen må du kunne sikkerhetsklareres og autoriseres, jfr. Sikkerhetsloven.

Hvorfor er det kult å jobbe i KONGSBERG?
KONGSBERG består av forskjellige forretningsområder med ett felles fokus: levere høyteknologiske løsninger i verdensklasse. I løpet av vår 200-år historie har vi kontinuerlig utviklet innovative løsninger og robuste systemer for å møte behov til våre kunder, partnere og samfunnet. Ved å bli en del av vårt team vil du få varierte og interessante arbeidsoppgaver med gode muligheter for personlig og faglig utvikling.

KONGSBERG bidrar til verdiskaping og økonomisk utvikling i lokalsamfunnene der vi er etablert. Vi har spesielt fokus på å ta vare på de unges interesser og ferdigheter innen realfag. KONGSBERG har sammen med NTNU etablert verdens første fag i Big Data Cybernetics, som kombinerer kjemometri og kybernetikk. KONGSBERG er også hovedsponsor av to tverrfaglige studentprosjekter ved NTNU, Revolve NTNU og Ascend, hvor elevene får sette teori ut i praksis.
Vi gjør vårt beste for å sørge for en god balanse mellom jobb, familie og fritid, ved å legge til rette for fleksibilitet i arbeidsdagen. Vi tilbyr gode ordninger som forsikring, egne treningssentre og hytteutleie.

Vi ser frem til å høre fra deg!