Skip to main content

Kvalitets- och klassningssamordnare

Kvalitets- och klassningssamordnaren är hos oss länken mellan Monteringsavdelningen och klassningssällskap samt deras inspektörer vad det gäller certifikathantering och klassning. Klassningssällskap tar fram regler för fartygs och andra marina installationers egenskaper ur ett säkerhetsperspektiv, och kan sedan göra inspektioner för att säkerställa att installationen uppfyller ställda krav.

Du ansvarar tillsammans med vår Planeringsavdelningen samt Produktionsledning för att boka in klassningssällskap inför test av vår propellerutrustning. Du medverkar även vid klassningstillfället där komponentsverifiering samt funktionsprovning av propeller utförs

I rollen ingår stor del administrativt arbete, bland annat där du korrekturläser certifikat i enlighet med Kongsbergs interna krav och sammanställer klassningsdokumentation till kund inför och efter test. Tjänsten präglas mycket av internt samarbete med kollegor inom avdelningen samt andra funktioner inom företaget och med externa kontakter som klassningssällskap, inspektörer och leverantörer. En framgångsfaktor för att lyckas i tjänsten är därför att du skapar och bibehåller goda relationer.

I rollen förväntas du rapportera eventuella avvikelser, störningar och förbättringsförslag samt direkt till berörd funktion som åtgärdar akuta problem. På sikt kan tjänsten, utöver rollen som Klassningssamordnare, utvecklas till att sätta sig in mer i andra områden, exempelvis kvalitetsarbete och förbättringsarbete.

Vi söker dig som har minst fullgjord gymnasial utbildning. Det är önskvärt om du har tidigare erfarenhet inom klassning och erfarenhet av arbete i affärssystem. Du bör ha goda kunskaper i engelska, både tal och skrift, vilket är en förutsättning i kommunikation med många av klassningsbolagens inspektörer.

Som person bör du ha god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du bör kunna driva ditt arbete självständigt på ett strukturerat sätt och med leverans enligt tidplan. Vi uppskattar ditt positiva och flexibla förhållningssätt samt att du har en vilja att lösa uppkomna problem.

Låter detta som en tjänst för dig? Sök därför tjänsten snarast, men senast 2020-02-04. Vår ambition är att tillsätta denna tjänst omgående, därför kan urval och intervjuer genomföras löpande under ansökningsperioden.

I denna rekrytering arbetar vi med tester, vilket kan komma att skickas till dig om du går vidare i processen.

Om oss:

Kongsberg Maritime är ett globalt teknologiskt företag som skapar innovativa och pålitliga lösningar för kunder inom den marina sektorn. Tillsammans är vi 7600 anställda placerade i 34 länder och har levererat produkter till över 30 000 fartyg. Vi har funnits i Kristinehamn i 170 år och år 1937 började vi leverera fartygspropellrar under namnet KAMEWA. Vår verksamhet består av 260 anställda och omfattar sälj, utveckling, forskning, konstruktion och service av propellrar, vattenjet, POD-system samt kontrollsystem.

Kongsberg har stort engagemang i de globala målen för hållbar utveckling och för oss är haven och marina resurser viktiga. Vi strävar därför efter att utveckla produkter som bidrar till att minska utsläpp och skador för liv under vatten. Som arbetsgivare är vårt mål att vara en arbetsplats fri från diskriminering och präglad av mångfald utifrån erfarenhet, perspektiv och bakgrund. Vi strävar efter att vara en arbetsplats där våra anställda trivs och vi är mycket positiva till om du vill utvecklas inom företaget.