Helikoptertekniker B1 og B2 Bell 412

Vil du jobbe med militær luftfart?

Motiveres du av å kunne ha en hands-on rolle hvor du får mulighet til å bryte ned kompleksitet for så å bygge det opp igjen? Ønsker du å ta del i et team som verdsetter ekspertise og forpliktelse til sikkerhet og kvalitet? Har du erfaring som mekaniker eller tekniker på luftfartøy? Da vil vi gjerne høre fra deg.

Kongsberg Aviation Maintenance Services (KAMS) er en ledende aktør innen militær luftfart, dedikert til å levere høykvalitets vedlikeholdstjenester for en rekke luftfartøy. For vårt team på Kjeller ser vi nå etter flere dyktige teknikere for å styrke laget. Vil du bli med?

Om rollen:
Som helikoptertekniker hos oss vil ditt hovedansvarsområde være å utføre planlagt og forebyggende vedlikehold av Forsvarets Bell 412. Du vil jobbe i samsvar med produsentens retningslinjer og luftfartsmyndighetens krav. Rollen innebærer betydelig ansvar, og du bidrar til å sikre høy kvalitet innen drift av Luftforsvarets Bell 412 i Norge. Du vil teste og feilsøke, samt gjennomføre reparasjoner og modifikasjoner.

Som tekniker i KAMS så vil du ha nøkkelroller under både Line og Base maintenance. På Line Maintenance  vil du være Certifying Staff med CRS ansvar under mottak, klargjøring, bakkekjøring og testflyving. På Base Maintenance vil du være Support staff og ha ansvar for oppfølging av workpack og supervision av utført arbeid samt støtte Cat C i sitt arbeid.

Hvem er du?
For å kvalifisere deg til rollen må du:

 • Ha gyldig PART-66 B1 og/eller B2 AML eller EMAR66 B1 og/eller B2 MAML (B1.3 foretrukket). Det er en fordel hvis du har Bell 412 typerating i sertifikat.
 • Kunne sikkerhetsklareres opp til Norsk Hemmelig/NATO Secret (se NSM).
 • Ha gode norsk- og engelskkunnskaper, muntlig og skriftlig.
 • Ha minimum 2 års erfaring som mekaniker eller tekniker på luftfartøy
 • Være fylt 21 år, i henhold til regelverk

For å lykkes og trives hos oss ser vi etter deg med følgende personlige egenskaper:

 • Systematisk og strukturert: Du er opptatt av kvalitet og arbeider derfor systematisk og strukturert. Du er vant til å jobbe etter krav og retningslinjer, og kjenner verdien av å holde orden i «verktøykassa».
 • Løsnings- og samarbeidsorientert: Du er alltid på jakt etter de beste løsningene. Du støtter et godt og effektivt samarbeid med din evne til å dele kunnskap, være nysgjerrig og kommunisere tydelig. Du er en lagspiller, er positiv og god på å motivere de rundt deg.
 • Selvstendig og ansvarsfull: Selv om du jobber godt i team, er du også selvstendig. Du tar ansvar for dine arbeidsoppgaver og vet hvor viktig ditt arbeid er for den helhetlige leveransen.

Hvem er vi?
Siden starten på militær luftfart i Norge har Kongsberg Aviation Maintenance Services (KAMS) og forgjengerne spilt en betydelig rolle i norsk luftfartsindustri. Vi har endret og tilpasset oss den nye utviklingen innen luftfart, men vår dedikasjon til innovasjon og pålitelighet har aldri endret seg. I dag er vi mer ambisiøse enn noen gang og vi er utrolig stolte over å være en leverandør i verdensklasse av vedlikehold, reparasjon og overhaling på tvers av flere flygende plattformer, inkludert fly og helikoptre, men også motorer og komponenter.

Du vil bli del av et team som består av dyktige mekanikere og teknikere som er engasjerte og stolte av jobben de gjør. Vi har spredning i både kjønn og alder og er en gjeng som trives godt sammen både på og utenfor jobb.

Vi tilbyr:

 • Utviklingsmuligheter: Du vil oppleve faglig- og personlig utvikling i et miljø med dedikerte og erfarne kollegaer innen helikoptervedlikehold. Du vil få ansvar og spille en viktig rolle i alle faser av våre leveranser. Vi kan by på gode utviklingsmuligheter både på Kjeller, andre KAMS-lokasjoner og i Kongsberg Gruppen generelt.
 • Godt arbeidsmiljø: Bli en del av et selskap i sterk vekst hvor du får samarbeide med spennende og interessante kunder og samarbeidspartnere. Vi kan love deg et støttende og inkluderende arbeidsmiljø hvor vi også har det mye gøy sammen, både på jobb og ved sosiale aktiviteter og samlinger.
 • Fleksibilitet og balanse: Noe vi også setter stor pris på er vår gunstige fleksitidsordning som bidrar til at våre ansatte opplever fleksibilitet når det trengs og en god balanse mellom jobb og fritid.
 • Trygghet og økonomiske fordeler: Vi har gode forsikrings- og pensjonsordninger. Vi tilbyr også alle våre fastansatte å ta del i KOG Aksjeprogram.
 • Fasiliteter: Treningsrom i eget lokale, kantine og parkeringsplass.

 

Har du spørsmål om rollen?
Ta gjerne kontakt med Nicholas Latham
mobil: +47 452 47 785
e-post: Klar for å søke?
Registrer deg og send oss din CV og søknad. Vi vurderer søknadene fortløpende.

Vi ser frem til å høre fra deg!