Gruppeleder Systems Engineering, Naval Systems

Liker du å lede system ingeniører og vil være med på veksten i Kongsberg Defence & Aerospace?

Har du erfaring med, og ønsker å lede mennesker i teknologimiljøer? Tenker du at verden trenger gode, moderne og høyteknologiske forsvarssystemer? Jeg håper du kan svare ja på dette, i så fall ønsker vi å komme i kontakt med deg ved at du sender oss en jobbsøknad.

"Vi" er Naval Systems, en nyopprettet forretningsenhet i Kongsberg Defence & Aerospace. Naval Systems ingeniøravdeling består av rundt 150 dedikerte ingeniører, hvor 35 jobber med systems engineering. System-avdelingens hovedoppgaver er å utvikle og leverer avanserte, og teknologisk ledende systemer til sjøforsvaret i Norge og internasjonalt. Vi er på utkikk etter dyktige ledere.

System avdelingen består av 2 grupper med 15-20 dyktige ingeniører som alle jobber inn i våre prosjekter på tvers av hele forretningsenheten Naval Systems. Verden rundt oss er i rask endring, og vi står foran en spennende tid med sterk vekst og mange nye prosjekter i de kommende årene.

Som leder vil du få ansvar for både personell og fag, og bli en del av ledergruppen i vår utviklingsavdeling hvor vi samarbeider tett om ressurser og prosjektleveranser. Vi søker deg som gjennom aktivt engasjement sikrer at dine medarbeidere trives på jobb og yter sitt beste inn i prosjektene. Du bør også være teknologiinteressert og ha lyst til å engasjere deg i metode og verktøy for utvikling og engineering i fremtiden.

Arbeidsoppgaver og ansvarsområder:

 • Personalledelse, personalutvikling og rekrutering i en prosjektdreven matriseorganisasjon
 • Oppfølging av systems engineering i prosjektene
 • Aktivt drive frem forbedringsprosesser
 • Delta og bidra i fora på tvers av avdelinger og divisjoner
 • Ressursallokering til våre prosjekter
 • Bidra til å etablere mål og retningslinjer for avdelingen

I tillegg til alt dette, må du som en del av lederteamet vårt være med og "holde hjulene" i gang for alle de fine folkene våre, slik at de får gjort jobben sin. Kort sagt må du kunne være tilstede i all slags vær, og ha omsorg for enheten din samtidig som du viser veien. Jeg trenger også at du er modig, har initiativ og tør å ta beslutninger sånn at vi i sammen kommer i mål. Har du andre kvaliteter du også tror vi har nytte av? Ikke vær redd for å fortelle om de.

Vi søker deg som:

 • Har en relevant høyere teknisk utdannelse (Bachelor/Master)
 • Har kunnskap og erfaring innen systems engineering
 • Er glad i mennesker, og ønsker å bidra til at hver enkelt får mulighet til å vokse
 • Engasjement og evne til å skape trivsel og fellesskap for å nå målsettinger sammen med andre
 • Har erfaring og interesse innen ledelse og personalutvikling
 • Har evne til å jobbe selvstendig og ta ansvar, kombinert med gode samarbeidsevner
 • Kommuniserer godt både skriftlig og muntlig

Vi tilbyr jobb i et nyopprettet lederteam, hvor tanker og ideer om videreutvikling av enheten blir satt stor pris på. Det faglige nivået i enheten er svært høyt, noe som gjør at vi løser kompliserte problemstillinger som du ikke finner mange andre steder. KDA er en stor bedrift, så vi har selvfølgelig mange andre ansattgoder også, men dette er ting vi kan snakke mer om i et jobbintervju.

Vi behandler søknader fortløpende, så ikke nøl med å ta kontakt med meg Tore Groseth, på 952 59 864, om du lurer på noe. Jeg prioriterer selvfølgelig en prat med deg hvis du lurer på noe om denne jobben.

Kandidater som søker på stillingen vil i forbindelse med rekrutteringsprosessen bli gjenstand for bakgrunnssjekk og vurdering av denne vil bli lagt til grunn ved valg av kandidat. For å være aktuell kandidat til stillingen må du kunne sikkerhetsklareres og autoriseres, jfr. Sikkerhetsloven.  Les mer om sikkerhetsklarering på www.nsm.no.