Gruppeleder System Engineering, Air & Coastal Defence Systems

Hei, er du vår nye Gruppeleder for System Engineering på Kongsberg?

Har du erfaring med, og ønsker å lede mennesker i teknologimiljøer? Tenker du at verden trenger gode, moderne og høyteknologiske forsvarssystemer? Tror du at du kan sikkerhetsklareres i Norge og NATO?

Vi håper du kan svare ja på dette, i så fall ønsker vi å komme i kontakt med deg ved at du sender oss en jobbsøknad. Vår System Engineering avdeling består av rundt 40 personer. Vi utvikler og leverer avanserte, og teknologisk ledende systemer til luftvern og kystartilleri, har du hørt om NASAMS – vårt produkt for luftvern?

Vi trenger deg fordi vi har en økende ordrebok, og står foran en spennende tid med mange nye prosjekter.

Som leder vil du få ansvar for både personell og fag, og bli en del av ledergruppen hvor vi samarbeider tett om ressurser og prosjektleveranser. Vi søker deg som gjennom aktivt engasjement sikrer at dine medarbeidere trives på jobb og yter sitt beste inn i prosjektene. Du bør også være teknologiinteressert, og trives med å følge opp prosjekter og bistå med deres ressursbehov.

Arbeidsoppgaver og ansvarsområder:

  • Personalledelse, personalutvikling og rekruttering
  • Ressursplanlegging og ressursstyring
  • Bidra til å etablere mål og retningslinjer for avdelingen
  • Delta og bidra i fagfora på tvers av avdelinger og divisjoner
  • Aktivt drive frem forbedringsprosesser

 I tillegg til alt dette, må du som en del av lederteamet vårt være med og «holde hjulene» i gang for alle de fine folkene våre, slik at de får gjort jobben sin.

 Vi søker deg som:

  • Har en relevant høyere teknisk utdannelse (Bachelor/Master)
  • Har erfaring og interesse innen ledelse og personalutvikling
  • Har evne til å jobbe selvstendig og ta ansvar, kombinert med gode samarbeidsevner
  • Er glad i mennesker, og ønsker å bidra til at hver enkelt yter sitt beste
  • God evne til å se muligheter fremfor begrensninger

Du kan forvente meningsfulle arbeidsoppgaver i et lederteam med stolte medarbeidere. Et godt arbeidsmiljø med menneskene i fokus og en uformell tone.  Godt fagmiljø med en god kultur for å bygge hverandre opp. Gode velferdsordninger med eget treningssenter, firmahytter, rabatterte aksjer og mye mer.

Arbeidssted er Kongsberg Teknologipark. Noe reise mellom lokasjoner må påberegnes.

Kandidater som søker på stillingen, vil i forbindelse med rekrutteringsprosessen bli gjenstand for bakgrunnssjekk.
For å være aktuell kandidat til stillingen må du kunne sikkerhetsklareres og autoriseres (Norge og NATO), jfr. Sikkerhetsloven.

Vi behandler søknader fortløpende, så ikke nøl med å ta kontakt med meg – Wenche Finnerud, på 98259768, om du lurer på noe om denne jobben.

Om oss

Defence Systems er en divisjon i Kongsberg Defence & Aerospace AS. Divisjonen består av fire forretningsenheter som alle utvikler og leverer avanserte og teknologisk ledende kommando-, kontroll-, og kommunikasjonsløsninger. Denne stillingen tilhører Air & Coastal Defence Systems.

Air & Coastal Defence Systems utvikler og leverer avanserte luftvern- og overvåkningssystemer.
En av de mest fremtredende eksportene innen norsk forsvarsindustri er NASAMS (National Advanced Surface-to-Air Missile System), et flaggskip-produkt utviklet av KONGSBERG. NASAMS utmerker seg som et nettverksbasert og modulært system, designet for optimal samhandling og datautveksling. Dets fleksibilitet gjør det mulig å tilpasse systemet etter de spesifikke kravene til ulike oppdrag.