Skip to main content

Bli en leder – i vår fantastiske software avdeling!

Gruppeleder Software utviklingsavdeling

Integrated Defence Systems (IDS) er en divisjon i Kongsberg Defence & Aerospace (KDA). Divisjonen utvikler og integrerer verdelsledende avanserte og teknologisk ledende kommando-, kontroll-, og kommunikasjonsløsninger til hær-, sjø- og luftforsvar, samt sivile flyplasser, verden over.

Vi er i en rivende utvikling, og ønsker å styrke vårt software leder-team. Nå tenker du kanskje «bla, bla dette var tørr tekst», men jeg kan love deg at systemene våre er langt fra så tørre! Les videre!

Men du, jeg tar dette først, siden det er ganske viktig for oss: Stillingen krever at du kan sikkerhetsklareres i Norge og NATO. Les mer om sikkerhetsklarering på www.nsm.no

 

Vi:

Jeg som skriver dette til deg heter Lars-Emil, og er avdelingsleder i software avdelingen. Jeg har 8 andre suverene gruppeledere med meg på laget. Martin, Mona, Ann Kristin, Rolf, Alex, Torgeir, Janne, og Anka. En av mine tidligere gruppeledere har nettopp konkurrert seg til en annen spennende jobb, så derfor har jeg fått muligheten til å hente inn deg for å styrke laget! Vi har god spredning i både alder og interesser, men har alle til felles at vi trives med ansvar og liker å jobbe med mennesker. Det er en forutsetning for å ivareta alle våre fantastiske utviklere på en god måte.

Våre ansatte jobber alle med softwareutvikling på en eller annen måte. Noen driver med teknisk prosjektledelse, andre med kravanalyse. Vi har folk som jobber med arkitektur, noen er spesialister på safety, andre innenfor security. Noen er spesialister på kvalitetssikring og konfigurasjonsstyring, og vi har en del som primært driver med test- og integrasjon. Og selvsagt er det veldig mange som er skikkelig gode på å skrive god kode. Seriøse kodeknekkere med andre ord, og softwarekompetanse brukes i alle våre prosjekter. Det er disse folkene du kan bli linjeleder for.

 

Hvor:

Software avdelingen er lokalisert på Kongsberg. I dag har vi nesten 200 faste ansatte i avdelingen fordelt på 9 grupper. Hva er en «Gruppe», spør du? Det er en gjeng med flotte SW utviklere, ca 20-25 stk. i hver gruppe, som jobber i mange ulike prosjekter siden vi er en matriseorganisert.

 

Hvordan:

Vi utvikler software til temmelig alvorspregede produkter, og må derfor ha pålitelige og seriøse folk - men vi er samtidig veldig opptatt av trivsel og å ha det gøy på jobben. Først og fremst gjennom å tilby spennende og unike oppgaver innenfor software-faget, men også gjennom å ha et inkluderende og støttende miljø. Selv om vi er nokså hemmelighetsfulle utenfor porten, er det svært få dørterskler og lukkede dører på innsiden av byggene.

Alt det vi lager skal gi nødvendig støtte til kundene våre når de står i ekstremt krevende situasjoner. Det vi leverer skal bidra til å sikre liv i potensielt urolige situasjoner rundt om i verden, og det er vi på KONGSBERG stolte av å være en del av. For å klare dette får vi jevnlig faglig påfyll med kurs, konferanser, foredrag, og vi har en stor prosjektportefølje som gir mange muligheter til å la folk kunne veksle mellom faglig fordypning vs faglig bredde basert på interesse og kompetanse. Vi har fokus på å forbedre og modernisere oss og å ta i bruk nye verktøy og teknologi. Det er spennende og ingen dager er like hos oss.

Som leder hos oss vil du også få ta del i egne lederutviklingsprogram som kjøres på tvers i konsernet. I tillegg har vi kontinuerlig fokus på personlig utvikling i avdelingens ledergruppe. Som Gruppeleder vil du også lede og utvikle andre ledere – da vi har jobbpakke/delprosjektledere i alle gruppene, så du kommer tett på prosjektene og sitter ikke isolert som linjeleder . Vi tror det gir god effekt også på eget lederskap å ha ansvar for andre ledere.

 

Deg?

Det er en fordel om du har teknisk utdannelse relatert til software, på minimum Bachelornivå. Har du det er du nok teknologiinteressert, og du har samtidig veldig lyst til å være med på reisen vår og bidra til at prosjektene når sine mål. Vi ønsker også å stadig utvikle og forbedre våre metoder. Vel så viktig er det at du har en genuin interesse for mennesker.

Du engasjerer deg i folka våre og er god på å veilede dem til å bli den beste versjonen av seg selv. Da vet du at du må prate masse med dem og engasjere deg i alt de holder på med. Utfordre dem, le med dem og støtte dem når de har det vanskelig. Samt hjelpe med å finne løsninger på utfordringene de har og bistå hver og en med å strekke seg og utvikle seg selv og produktene våre.

I tillegg til alt dette, må du som del av lederteamet vårt holde hjula i gang for alle disse fine folka, slik at de får gjort jobben sin. Kort sagt være tilstede i all slags vær, i både med- og motvind. Jeg trenger også at du er modig, har initiativ og tør å ta beslutninger sånn at vi kommer mål. Sammen. Har du andre kvaliteter du også tror vi har nytte av? Få høre da vel!

 

Hva tilbyr vi?

  • En jobb der du kan engasjere deg i både mennesker og teknologi
  • Et inkluderende, sammensveiset og uformelt miljø i SW lederteamet hvor fokus er på å hjelpe hverandre i hverdagen. Vi liker å smile og le sammen, og møtes hver dag i lunsjen. Vi har jevnlige samlinger og møtes også til en uformell middag i ny og ne
  • Mulighet for uendelig med utvikling, både faglig og lederskapsmessig i et internasjonalt selskap. Faktisk har mange av våre sentrale ledere og teknologer startet sine karrierer i softwareavdelingen vår
  • Avansert fagmiljø med en god kultur for å bygge hverandre opp
  • Mulighet til å påvirke utviklingen av noen av de mest avanserte softwaresystemene i verden. Ditt bidrag vil være en viktig del av dette arbeidet, og vil være med på å sikre gode og trygge tekniske løsninger for våre kunder
  • Konkurransedyktige betingelser og gode velferdsordninger med eget treningssenter, fordelaktig aksjeprogram, forsikringer, firmahytter og mye mer


Vi behandler søknader fortløpende, så ikke nøl med å ta kontakt med meg – Lars-Emil Fladeby, på 488 98 076, om du lurer på noe. Seriøst, jeg prioriterer en prat med deg hvis du lurer på noe om denne jobben.

Du som søker på stillingen vil i forbindelse med rekrutteringsprosessen bli gjenstand for bakgrunnssjekk og vurdering av denne vil bli lagt til grunn ved valg av kandidat.

For å være aktuell til stillingen må du kunne sikkerhetsklareres og autoriseres, jfr. Sikkerhetsloven.