Vi søker teknologiinteressert Gruppeleder

Gruppeleder Software, Naval Systems

Psst! Hei du… - ja, du ja.

 • Har du tidligere jobbet med software-utvikling, eller lignende?
 • Har du erfaring med å lede software-utviklere?
 • Tenker du at Norge og NATO trenger gode, moderne og høyteknologiske forsvarssystemer?
 • Tror du at du kan sikkerhetsklareres i Norge og NATO?

Jeg håper du kan svare ja på disse punktene, og i så fall ønsker vi å komme i kontakt med deg ved at du sender oss en jobbsøknad. Om du ikke har ledererfaring, men ønsker å starte en nye karriere, kan gruppeleder være et bra sted å starte.


«Vi» er Naval Systems, en forretningsenhet i Kongsberg Defence & Aerospace. Naval Systems’ ingeniøravdeling består av rundt 150 dedikerte ingeniører, hvorav majoriteten av disse tilhører software-avdelingen. Software-avdelingens hovedoppgaver er å utvikle og leverer avanserte, og teknologisk ledende systemer til sjøforsvarsstyrker… - og det er her vi nå har slått på radaren, og er på utkikk etter dyktige ledere.

Software-avdelingen består av 5 grupper med 15-20 dyktige utviklere som alle jobber inn i våre prosjekter på tvers av hele forretningsenheten Naval Systems. Verden rundt oss er i rask endring, og vi står foran en spennende tid med sterk vekst og mange nye prosjekter i de kommende årene.

Som gruppeleder vil du få ansvar for både personell og fag, og bli en del av ledergruppen i vår utviklingsavdeling hvor vi samarbeider tett om ressurser og prosjektleveranser. Vi søker deg som gjennom aktivt engasjement sikrer at dine medarbeidere trives på jobb og yter sitt beste inn i prosjektene. Du bør også være teknologiinteressert, og trives med å følge opp prosjekter og bistå med deres ressursbehov. Som gruppeleder blir du en av 6 ledere i vår ledergruppe. Du kommer til å følge enkelte av våre prosjekter, og derfor komme litt mer inn i det tekniske også.

 

Typiske arbeidsoppgaver er:

 • Personalledelse og personalutvikling
 • Oppfølging av Software-utvikling i prosjektene
 • Aktivt drive frem forbedringsprosesser
 • Delta og bidra i fora på tvers av avdelinger og divisjoner
 • Ressursallokering til våre prosjekter
 • Rekruttering
 • Bidra til å etablere mål og retningslinjer for Software avdelingen

I tillegg til alt dette, må du som en del av lederteamet vårt være med og «holde hjulene» i gang for alle de fine folkene våre, slik at de får gjort jobben sin. Kort sagt må du kunne være tilstede i all slags vær, i både med- og motvind og ha omsorg for enheten din samtidig som du viser veien. Jeg trenger også at du er modig, har initiativ og tør å ta beslutninger sånn at vi i sammen kommer i mål. Har du andre kvaliteter du også tror vi har nytte av? Ikke vær redd for å fortelle om dem.

 

Vi søker deg som:

 • Har en relevant høyere teknisk utdannelse (Bachelor/Master)
 • Har kunnskap og erfaring innen software
 • Er glad i mennesker, og ønsker å bidra til at hver enkelt får mulighet til å vokse
 • Har evne til å jobbe selvstendig og ta ansvar, kombinert med gode samarbeidsevner
 • Har initiativ, engasjement, og evne til å ta beslutninger for å komme i mål

Vi tilbyr jobb i et nyopprettet lederteam, hvor tanker og ideer om videreutvikling av enheten blir satt stor pris på. Det faglige nivået i enheten er svært høyt, noe som gjør at vi løser kompliserte problemstillinger som du ikke finner mange andre steder. KDA er en stor bedrift, så vi har selvfølgelig mange andre ansattgoder også, men dette er ting vi kan snakke mer om i et jobbintervju.

…- og for å ta det igjen, sånn helt til slutt. Det med sikkerhetsklarering i Norge og NATO er et krav for stillingen. Ta derfor gjerne en titt på www.nsm.no og les mer om sikkerhetsklarering.

 

Vi behandler søknader fortløpende, så ikke nøl med å ta kontakt med meg – Janne Børresen, på 98 28 37 31, om du lurer på noe. Jeg prioriterer selvfølgelig en prat med deg hvis du lurer på noe om denne jobben.

Du som søker stillingen, vil i forbindelse med rekrutteringsprosessen bli gjenstand for bakgrunnssjekk, og vurdering av denne vil bli lagt til grunn ved valg av kandidat.