Skip to main content

Development Engineer/Graduate trainee

Samtliga ansökningar hanteras av Higher Ambition. Vänligen skicka in din ansökan här: Kongsberg söker Graduate Trainee som utvecklingsingenjör - Higher Ambition Program 

En spännande möjlighet har dykt upp som utvecklingsingenjör där du blir involverad i produktutvecklingens alla faser av våra komplexa propellersystem - från första ritning till testkörning. Vi finns på en global marknad där vi är världsledande i leverans av marina produkter för framdrift av stora fartyg.

Vad vi söker 
Som utvecklingsingenjör har du ett nära samarbete med olika funktioner och kunder, du bör därför vara skicklig på att bygga relationer samt kommunicera effektivt på engelska. Du bör ha förmåga att driva processer och delta i utredningar för att finna innovativa lösningar som vidareutvecklar våra produkter. Vi ser gärna att du har en utbildning som civilingenjör med intresse för produktutveckling.

Programmets upplägg
Graduate Trainee-tjänsten är en del av Higher Ambition Program där företag och organisationer i Värmland, Gävleborg och Dalarna tar ett gemensamt ansvar för kompetensförsörjning i regionen.

Inom Higher Ambition Program kommer du att vara del av en grupp om cirka 15 Graduate Trainees med traineetjänst i olika företag och organisationer, som kommer träffas kontinuerligt under året – i formella och informella sammanhang. Under ditt år som Graduate Trainee kommer du också att delta i Higher Ambition Programs gemensamma utbildningsdel på 13 dagar som fokuserar på modernt ledarskap. Under utbildningsprogrammet kommer vi också att göra studiebesök på företag och organisationer kopplade till Higher Ambition Program.

Ditt traineeår på Kongsberg Maritime
Parallellt med traineeprogrammet kommer stort fokus vara på att lära känna vårt komplexa propellersystem, samt sätta dig in i branschen och våra kunder för att förstå helheten. Det finns möjlighet att anpassa rollen utifrån ditt intresse och vi är därför flexibla med det område du först kommer att fokusera på, vilket kan vara exempelvis beräkning eller konstruktion. Det finns många erfarna och hjälpsamma kollegor som stöttar dig i att komma in i rollen och hos oss är samarbete ett av våra värdeord.

Varför ska du välja Kongsberg Maritime?
Som utvecklingsingenjör får du självständigt ansvar, kombinerat av nära samarbete med kunder och kollegor globalt. Vi finns i en nischad bransch i en spännande miljö där du kan bidra till att utveckla framtidens sjöfart av hållbar framdrift. Genom att finna nya lösningar som påverkar produktens helhet kan vi bidra till att utveckla produkter med minskat utsläpp och skada på liv under vatten. Vi har ett engagemang i FN:s Sustainable Development Goals, där havet och marina resurser är extra viktiga för oss.

Hos oss får du får möjlighet att utvecklas och vi ser väldigt positivt på om du vill växa inom företaget. Vi tror på en arbetsplats präglad av mångfald och tillsammans kan vi skapa en arbetsmiljö som tar fram det bästa ur alla. Resor kan förekomma för att träffa våra kunder eller se en färdig produkt i drift, vilket adderar en spännande dimension i rollen. Vi erbjuder flexibla arbetstider och möjligheten att arbeta delvis på distans baserat på dina arbetsuppgifter.

Anställningsform: Som utvecklingsingenjör anställs du tillsvidare med individuell lönesättning utifrån utbildning och erfarenhet. För tjänsten följer vi Teknikföretagens kollektivavtal för tjänstemän.

Har du frågor? Kontakta vår HR Specialist Annie Blomkvist

, +46(0)72 142 47 94