Skip to main content

Application Engineer automation

Vill du arbeta i en roll som konstruktör och teknisk delprojektledare för manöversystem till framdrift av fartyg? Har du en bakgrund inom elektronik/automation och konstruktion samt lockas av att ha ett varierat arbete där varje kundprojekt är unikt? Är du en självständigt drivande person som samtidigt finner en stor glädje i att samarbeta i team? Nu har du chansen!

Vi söker nu två Applikationsingenjörer inom automation (manöversystem) till vår omfattande eftermarknadsorganisation i Kristinehamn.

Hur ser din arbetsdag ut?

Som Applikationsingenjör hos oss är du delprojektledare och tekniskt ansvarig från signerat kontrakt till installation och uppstart av våra manöversystem. Du har uppdraget att konstruera och anpassa manöversystemet enligt kundens individuella önskemål, vilket gör att varje projekt är unikt. Arbetet drivs i nära samarbete med våra kunder samt interna funktioner, exempelvis huvudprojektledare, mjukvaruutvecklare och serviceingenjörer.

Vi söker dig som har:

  • Högskoleutbildning, minst högskoleingenjör, inom elektronik/automation alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Erfarenhet av elkonstruktion i CAD-miljö och förmåga att på sikt självständigt driva konstruktionsarbetet
  • Mycket goda kunskaper i engelska, både tal och skrift, då vi arbetar i en internationell miljö
  • Förmåga att organisera och planera ditt arbete, samtidigt ha ett flexibelt förhållningssätt
  • God kommunikativ förmåga och drivs av att samarbeta i team

Om oss:

Kongsberg Maritime Sweden AB (tidigare Rolls-Royce AB) i Kristinehamn har funnits i över 170 år och 1937 började vi tillverka ställbara propellrar under namnet KAMEWA. Verksamheten omfattar säljstöd, utveckling, forskning, konstruktion och service av ställbara och fasta akterpropellrar, vattenjetsystem, POD-system samt kontrollsystem. Vi finns på den globala marina marknaden och där levererar vi produkter i världsklass.

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-15. På grund av semesterledighet kommer vi ej att kalla till intervju under vecka 28-31, men från vecka 32 sker urvalet löpande.